girls, women, do you know?

That, according to Mire (2005)  in 2001, in Japan alone, the skin-whitening market was estimated to be worth US$ 5.6 billion?

That the fastest growing skin-whitening market in Asia is China? And that in 2001, China’s skin-whitening market was estimated to be over US$ 1.3 billion?

That a 2005 Bliss magazine survey found that four in ten teenage girls in the US have considered plastic surgery? And that two third of the 2,000 girls quizzed, average age 14, said the pressure came from celebrities with perfect bodies and boys?

That according to the American Psychiatric Association (1994) over 90% of patients with anorexia nervosa or bulimia nervosa are women?

That smoking is a common method of weight loss being used today? That for the first time in history in the US, the smoking rate of girls surpasses that of boys, with the compelling motivation for this behavior being weight control (Youth Risk Behavior Surveillance, US, 1995)?

That 40% to 50% of women smokers do so because they see it as a primary mean to control their weight? And that of these women, 25% will die of a disease caused by smoking (Wolf, 1992, p.229; Garner, 1997)?

2 Comments

  1. iya yaahh .. kenapa perempuan banyak yang pengen putih? Nanti kalo putih banget (kebanyakan pake whitening) jangan2 malah bisa jadi kayak sapi lagi … Padahal kan hitam ataupun coklat tua itu juga salah satu dari sekian banyak warna yang sexy gitu looohh …hehe

  2. Naa… ini template-nya “lebih Yaya” haha…

    Tentang skin whitening, perusahaan tempat saya bekerja menangguk profit yg besar sekali porsinya dari pengembangan produk personal care, termasuk skin whitening ini.

    Tentang merokok dan wanita. Terusterang saya baru ngeh tentang alasan yg pengen kurus itu dari baca tulisanmu ini. Hhmm… Soalnya saya beberapa kali terkaget-kaget terutama kalo ketemu teman/kenalan lama, cewek, yang kemudian saya lihat ternyata dia sekarang merokok.

    Tapi saya juga punya teman kantor yg dulu tomboy dan perokok lalu jadi ibu yang baik dan meninggalkan rokok (hopefully, minimal ini sepengetahuan ku) setelah punya anak. Telat? Gak tau juga… Yang jelas anaknya telah merubahnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s